Direksiyon Sınavında Başarısız Olanlar Ne Yapmalı?

tarafından
707
Direksiyon Sınavında Başarısız Olanlar Ne Yapmalı?

Direksiyon Sınavında Başarısız Olanlar Ne Yapmalı?

Ülkemizde ehliyet almak için bir sürücü kursuna yazılmalı ve akabinde ehliyet sınavı ile direksiyon sınavı aşamalarını tamamlamasınız. Bu aşamaları tamamladıktan sonra ehliyetinizi alabilirsiniz. Önceleri direksiyon sınavları oldukça basit şekilde gerçekleştirilirdi. Ancak her geçen yıl direksiyon sınavlarının seviyesi oldukça yükseklere çekildi. Bu durum da birçok kişinin direksiyon sınavından başarısız olmasına sebebiyet verdi. Ülkemizde neredeyse direksiyon sınavına katılanların yüzde 50’ye yakını bu sınavdan kalıyor. Peki direksiyon sınavından kaldıktan sonra yapmanız gereken işlemler neler, cebinizden tekrar herhangi bir ücret çıkacak mı? Tüm merak edilenleri sizler için araştırdık.

Direksiyon Sınavından Kalmak

Direksiyon sınavına katılıp başarısız olmanız durumunda adaylar bir sonraki sınav tarihini beklemelidirler. Direksiyon sınavı tarihi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmakta ve aynı zamanda trafikkanunu.com adresimizde de bu tarihleri yayınlamaktayız. Direksiyon sınavından kalan sürücü adayları direksiyon sınavı ücretini yatırmalarının akabinde tekrardan sınava girebilirler. Ancak unutulmamalıdır ki sınava en fazla 4 kez kalabilirsiniz. Peki 4 kez kalanlar ne yapmalı?

Direksiyon sınavından 4 kez kalanlar ne yapmalı?

Şayet direksiyon sınavına 4 kez girmişseniz ve bunun akabinde sınavı geçememişseniz üzülerek belirtmek isteriz ki sınav hakkınızı yitirdiniz. Yeniden direksiyon sınavına girebilmek için öncelikle kurstan telafi eğitimi alınmalıdır. Bu telafi eğitimini aldıktan sonra yeniden direksiyon sınavına girebilirsiniz.

Bir sonraki direksiyon sınavı genel olarak 4 ile 6 hafta arasında yapılmaktadır. Ancak bu tarih değişkenlik gösterdiği için güncel direksiyon sınavı tarihleri takip edilmelidir.

Direksiyon sınavından kalanlar ne kadar ücret öderler?

Direksiyon sınavından kalmanız durumunda ödeyeceğiz ücret sadece direksiyon sınavı ücretidir. Bu ücret 2022 yılı için 160 TL’dir. Ancak 4 kez direksiyon sınavından başarısız olanlar kurs telafi ücretini de ödemeniz gerekmektedir. Bu ücret de 400 TL civarındadır ve kursa göre farklılık gösterebilir. Örneğin; 2. Defa direksiyon sınavına girecekseniz, 2 ders direksiyon dersi zorunlu + sınav harcı olarak ödemeniz gerekmektedir.

Direksiyon sınavında adaylar en çok araçlarını geri geriye park etmek maddesinden kaldıkları tespit edilmiştir. Bunları ise rampada kalkış, aracı stop ettirmeme, el freni kullanımı, ayna kullanımı, sinyal lambaları kullanımı, hatalı sollama, şerit ihlali gibi maddeler takip etmektedir. Kuşkusuz birçok sürücü o anki heyecanına yenik düşmektedir. Bu yüzden olabildiğince sakin kalmayı başarmalısınız. Sınavlar genel olarak yarım saatlik süreyi aşmaktadır. Bu süre sonunda başladığınız yere arabayı kullanarak geliyorsanız sınavınız başarılı demektedir.

Bu yazımızda direksiyon sınavından kalanlar ne yapmalı, direksiyon sınavından defalarca kalmak, kalırsak ne olur gibi konularda detaylı bilgiler verdik.